Hogyan találd meg az igazit?
2019. szeptember 13. írta: BeckLaura

Hogyan találd meg az igazit?

A kérdés, ami mindenkit foglalkoztat! Létezik-e igazi, vagy csak idő közben azzá válhat?

Mindannyiunk álma a tartós, kiegyensúlyozott kapcsolat. Direkt nem írok több jelzőt, hiszen mindenki mást vár A kapcsolattól, ám ez a kettő mégis örök.

Ám ez, mint tudjuk, keveseknek adatik meg. Mi ennek az oka?

Miért választasz ugyanolyan társat magad mellé sokadszorra is, és miért nem tanulsz a hibáidból? Miért van az, hogy eleinte másnak tűnik valaki, majd évek múlva kiderül, hogy pont ugyanazokat a problémákat futod újra és újra, mint az előző kapcsolataidban?

Nos! Képzeld el, hogy egy teremben állsz, ahol 100 férfi vagy 100 nő várakozik arra, hogy eldöntsd, melyikük a legszimpatikusabb neked. Kivel mennél el randizni közülük?

A helyzet az, hogy biztosan ki fogsz tudni választani egyet! És itt van a kulcs! A válasz mindenre!

Ha tényleg megvan benne az „igazi” faktor, akkor találkozni fogtok még. Gördülékenyen fog menni minden, egy hullámhosszon lesztek és kapcsolat lesz belőle, hiszen működik a KÉMIA!

Az valós ok, azonban ami miatt kiválasztottad és gördülékenyen ment minden, már nem annyira romantikus és kedves, mint a sztori maga!

Ugyanis, a 100-ból 1-nek oka van. Ő az, aki vissza tud majd vinni téged évekkel később a gyerekkorodban elszenvedett sérelmeid állapotába!

Megint ismerős érzések fognak hatalmukba keríteni, egy bizonyos szemszögből újra gyerek lehetsz. Egy kislány, vagy kisfiú, akinek az az ismerős, amiben kicsi korában benne volt. És mivel a személyiségednek egy rétege ezt ismeri, azt a bizonyos EGYET azért fogod tudni kiválasztani, mert Ő lesz az, aki ebbe az ismerős helyzetbe vissza tud majd vinni téged. Ennek az az oka, hogy csak azt akarja újra létrehozni, amit már ismer. Mivel abban az állapotban már jártál és furcsán hangzik tudom, de életben vagy, így annyira rossz nem lehet! Hiszen a személyiségednek ez a rétege az életben maradásért felelős. Ugyanúgy, ahogy azért is, hogy tudd enned kell, innod kell, stb. Az ismerős helyzetek is ezért fontosak neki.

Ezért van az, hogy egy bántalmazott gyerek bántalmazó párt fog magának választani. Nem látszott még az elején? Akkor mégis hogyan?

Nos, a személyiséged zseniális! Ugyanis ő látja azt, amit mi nem. A potenciált! A lehetőséget arra, hogy azzá válhat a másik, ami a legnagyobb félelmed. (A félelmed sokszor nem is tudatos, de a személyiséged rétege szkenneli, beazonosítja és jelzéseket küld neked!) Sőt! Ha működik a „kémia” akkor a másik félt pedig Te fogod tudni a gyerekkorban megszokott érzéseiben benne tartani!

Ezért mondjuk, hogy „Megtaláltam az igazit, akivel a kémia is működik”!

Van-e megoldás arra, hogy egy szakítás után ne lépj bele ismét egy olyan viszonyba, ami nem jó neked?

A válasz természetesen IGEN!

Ugyanis ha rájössz arra, hogy mi az az érzés, amit akaratodon kívül kerestél a párkapcsolatokban, akkor azt meg is tudja változtatni! Fel kell építened magad újra, meg kell értened és meg kell ismerned magad újra. Ez után észre fogod majd venni, hogy akikhez addig vonzódtál, szép lassan érdektelenek, sőt zavarók lesz számodra. Ez azt jelenti, hogy elindultál a változás útján.

Már nem akarsz ugyanis magányos lenni.

Nem akarsz már mindent egyedül elintézni.

Nem akarsz már „+ 1 gyereket nevelni”, inkább igazi társat keres.

Nem akarod már tolerálni azt, hogy iszik.

És a legviccesebb az egészben az, hogy nem csak te nem fogod észrevenni a 100-ból azt az egyet, akit korábban észre vettél volna. Nem csak neked nem lesz szimpatikus, hanem te sem fogod már azt a típus magadhoz vonzani. Hiszen a személyiségének az a bizonyos rétege érezni fogja, hogy tőled nem kaphatja meg azt, amire szüksége van.

Azt, hogy az anyja legyél.

Azt, hogy elnyomhasson.

Azt, hogy bántalmazhasson.

Azt, hogy el kelljen tartanod és állandóan mindenre oda kell figyelned, mert nem tud viselkedni.

Ez mindig így működik! Mindegy ki az ügyfelem, mindegy milyen háttérrel jött, a boldogtalan kapcsolatát minden esetben összhangba tudjuk hozni a konzultációk alatt a gyerekkorával. A zárt csoportom tagjainak is mindig arról beszélek, hogyan építsünk fel új stratégiákat, miután felismertük és megértettük a régit, ami rosszul működik. És innentől kezded majd végre érteni magad. Ettől kezdve indulhat be az igazi változás és így találhatod meg azt a társat magad mellé, aki nem a gyerekkori sérelmeid iránti vágyakat elégíti majd ki, hanem azt, akire a lelkednek van szüksége!

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr4615074962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása