Miért olyan rosszak a szilveszteri bulik?
2019. december 30. írta: BeckLaura

Miért olyan rosszak a szilveszteri bulik?

Tényleg a buli rossz, vagy inkább magadban keresd a hibát?

Nagyon Készülsz és nagyon várod. Ha nő vagy, még külön ruhát is veszel. Esetleg fodrászhoz és sminkeshez is elmész. Ha gyerek(ek) is van(nak),  külön lelogisztikázod, hova passzold le őket. És nem, nem az esküvődről beszélek, hanem a szilveszteri bulidról! 

Várod, szervezed, majd sokszor már a buli közepén megállapítod:

-Jobb lett volna otthon maradni!

Mi ennek az általános jelenségnek az oka? Hiszen mindenki készül! Minden a legszebb, mindenki buli hangulatban van. No akkor nézzük csak!

Szedd szét, és valld be magadnak, hogy mit is csinálsz ilyenkor valójában?! Elvárásokat támasztasz! Semmi mást nem csinálsz, csak elvárod, hogy jól érezd magad! Sőt! Mindenki mástól is! Hiszen annyira készültél, és annyi pénzt öltél ebbe a sztoriba, hogy totál logikusnak hat, hogy ezzel egyenes arányban az év bulijára mész szilveszter este! 

Emlékszel még arra, amikor thulla fáradtan a barátokkal bekeveredtetek egy buliba, vagy valahogy egy spontán házibuli lett egy egyszerű beszélgetős estéből? No! Azok a legjobbak! Ugye?

De miért is? Mert akkor semmi elvárásod nincs azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogod érezni ott magad! Csak könnyedén belemész. Nem agyalod túl. Nem érdekel semmi. Csak ott vagy és a legrosszabb zene is jól, sőt nagyon jól jön! (Tudod, ami annyira rossz, hogy már jó!) 

Amikor egy olyan dologgal kapcsolatban fixálsz valamit, amire a legkevesebb ráhatásod neked van (étel, ital, zenekar, dj, társaság, hideg van, meleg van, stb.) akkor bizony borítékolod magadnak a csalódást.

Gondolj bele. Ha elvárásaid vannak a pároddal, a gyerekeddel, a barátoddal, vagy bárkivel szemben, azt ő érezni fogja. Borítékolható lesz itt is a rossz viszony. Az elvárások legnagyobb tengerét úgy hívják: párkapcsolat. Nem érted miről beszélek? Fordítsd akkor meg a kérdést. Milyen az, amikor a párodnak feléd vannak nagy elvárásai? Ugye- ugye?! (Sok ilyen témáról beszélek a facebook zárt csoportban és mindig vannak aha élményei a tagoknak, hidd el!)

No, de mi  a megoldás? Lemondani a fodrászt? Farmert húzni? Sportcipőben menni? Ha akarod, tedd meg, de ennél azért van egy kevésbé látványos lázadási forma is! 

Ha voltál már olyan buliban, amiről fent írtam, akkor jól tudod milyen voltál akkor, amikor minden sponán történt. Milyen volt a hangulatod? Miken járt az agyad? Kerülj bele abba a laza állapotba és NE AKARD SZILVESZTER ESTE JÓL ÉREZNI MAGAD! Hidd el, éppen ezért lesz remek az estéd! És ha ezt a képességedet a párkapcsolatodban is gyakorlod, duplán nyersz!

SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!

Laura

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr7015374080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása