Az anyám a szeretőm? Hogyan lehetséges ez?
2019. február 25. írta: BeckLaura

Az anyám a szeretőm? Hogyan lehetséges ez?

Néhány napja feltettem egy videót az IGTV-re, komfortzóna vs. párkapcsolat címmel. Nagyobb port kavart a videó, mint amire számítottam. Jöttek a levelek, amikben leírták, hogy most döbbentek rá arra, hogy mit miért csinálnak!

Az egyik esetet mindenképpen ki szeretném adni magamból nektek! (Természetesen a tulajdonos beleegyezésével!)

Több éve tartó szeretői viszonyban állt a levél írója valakivel. Neki csak ez a kapcsolata volt, az illetőnek azonban családja van. 5 éve nem tudta elengedni ezt a se veled, se nélküled állapotot a levél írója.

A történet a következő:

A levél írója, gyermek korában kapott is szeretet az édesanyjától- aki egyedül nevelte- meg nem is. Soha nem tudta, hogy mikor csinál jót és mikor rosszat, így a szeretett személynél azt sem tudta jól belőni, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy szeretve legyen. Emellett az édesanyja nagyon erős személyiségű nő volt, aki nem tűrte el, ha másnak más a véleménye. Így természetesen a lányának a véleménye, vagy az aktuálisan megélt fájdalma is mindig az ő szemüvegén keresztül lett feldolgozva. Édesanyja egy nagyon megnyerő, sikeres és okos nő volt, akiről senki nem tudta elképzelni azokat a történeteket, amiket a lány mesélt róla. Meg nem értettség, alárendeltség és a szeretet iránti sóvárgás, ami jellemezte a kislány életét.

Ami a történetünk szempontjából érdekes, hogy a szeretője pontosan ugyanezt játszotta vele 5 évig! Ha volt ideje és kedve, akkor kereste és találkoztak (következetlen szeretet adás). Ha panaszkodott a lány, akkor arra mindig racionális magyarázat érkezett és soha nem látta meg az ő oldalát a szeretője. (Édesanyja is ugyanezt csinálta). Alárendelt viszonyban volt itt is, hiszen nem tudta, mikor jelentkezhet és mindig úgy kellett csinálnia mindent, ahogy  a férfi kérte tőle, hogy a férfinak jó legyen és ne derüljön ki semmi. A lányt nem értette meg senki, így egyedül maradt a helyzetével (Pont mint gyermek korában.). A férfi egy sikeres, megnyerő, népszerű és okos férfi, akiről senki sem tudta elképzelni azt sem, hogy csalja a feleségét.

Látjátok a párhuzamokat? A legabszurdabb az egészben az a tény, hogy a lány anyukája évekkel ezelőtt meghalt! Nagyjából 6 éve. A férfival pótolta azt az állapotot, amiben felnőtt! Így, tovább élhetett a meg nem értett, szenvedő státuszban.

A videó hatására átlátta, hogy miben él és miért nem tudja elengedni a férfit! Hozzáteszem, hogy ehhez azért egy jókora érzelmi és értelmi intelligenciára is szükség volt a részéről! Elmondása alapján már nagyon régóta kereste az okokat, és most talált rá először a személyisége valódi mozgató rugójára! A kapcsolatnak azóta vége van és most ügyfelem a hölgy, aki most először magát szeretné rendbe rakni és csak utána új párt keresni. Nehogy belefusson még egy ilyen típusú kapcsolatba!  

Az elménknek ennyire fontos a megszokás még akkor is, ha rosszul érezzük magunkat benne!

És még egy gondolat a cikk végére! Ha a te komfortzónád a magány, akkor nem fogsz tudni olyan párt találni  magadnak, aki mellett ezt nem érezheted! Sőt az is lehet, hogy EGYEDÜL MARADSZ! Ugyan szenvedni fogsz az egyedüllét miatt, de mint említettem, ez a te komfort zónád!

Amennyiben te is dolgozni szeretnél magadon, keress fel az info@becklaura.hu e-mail címen!

A honlapomon is utánam olvashat, vagy követhetsz az instagram és facebook oldalamon is!

 

Amennyiben hírleveleket szeretnél kapni tőlem, iratkozz fel a hírlevelemre!

Grafoterapeutaként remélem, hogy hamarosan a te írásodat is láthatom! ;) 

További nagyon szép napot kívánok!

Laura

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr8814653363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása