Megcsalás. Avagy tenni vagy nem tenni. III.
2018. április 04. írta: BeckLaura

Megcsalás. Avagy tenni vagy nem tenni. III.

Túl vagy rajta. Megtetted. Mindegy hogyan, de hűtlen voltál a párodhoz.

 

Az első, amit el kell döntened, hogy meg akarod-e tenni újra. És itt álljunk meg egy percre! Nem minden megcsalás végződik rosszul! Van, hogy egy rossz kapcsolatból rángat ki téged. Van, hogy erőt ad ahhoz, hogy egyedül folytasd tovább.

Egy megcsalás igenis végződhed happy end-del! Azt látom, hogy mindig meg tudja fogalmazni a megcsaló fél, hogy miért lép félre. Sokan benne ragadnak egy kapcsolatban úgy, hogy annak valójában már régen vége van. Ilyenkor nagyon jól jöhet egy harmadik fél!  

És akkor most nézzük meg azt a verziót, amikor szereted a párod, de mégis megcsalod őt. Ez a lehető legrosszabb, amit tehetsz. És egyáltalán nem az erkölcsi kérdés miatt mondom ezt. Ebben az esetben ugyanis benne fogsz maradni egy kapcsolatban, ami már nem lesz többé olyan, mint előtte. És tényleg nem lesz olyan. Még ha nem is tudja meg a másik, te akkor is tudod. Többé nem lesz tiszta az együttlét, a közös jövő.

„Lopott világ, a tilos szögén lógat egy életen át” Rúzsa Magdi énekelte ezeket a szavakat. Nem tudod megmásítani, visszafordítani. Megtanulsz vele együtt élni. Olykor még jogosnak is érzed, de a kapcsolatod nem marad többé tiszta. Úgy gondolom, hogy ezeket muszáj leírnom nektek, hiszen azt látom, hogy mindenki keresi a választ arra, hogy mi van a megcsaláson túl. Ebben az esetben: Gyötrődés! Semmi más. Mély lelkiismeret-furdalás, fullasztó vágy a régi életed, éned után.

Amennyiben el akarod mondani a párodnak mit tettél, tudnod kell, hogy miért akarod elmondani?! Munkám során azt látom, hogy valójában azért vallják be párjuknak tettüket, mert tőlük várnak feloldozást. Maguknak nem tudnak megbocsájtani, így a másiktól várják, az egyedül maradás rizikójával együtt. Fájdalmat okoznak nekik azért, hogy megkönnyebbülhessenek! Persze, van aki félelemből nem mondja el. Fél a magánytól, vagy attól, hogy párja megüti, megszégyeníti mások előtt.

Ha lehet ebben a kérdésben tanácsot adni, akkor life coach-ként ennyit adnék:

Pörgesd végig a fejedben az egész cselekménysort. A megcsalástól egészen a jelenig. Fogadd el, hogy megtetted. Az okot te tudod csak. Képzeld el, hogy a megcsalás egy szék az életedben. Ne próbáld meg kikerülni, vagy felrúgni. Ott van, ott is marad. Ülj rá! Nyugodj bele, hogy megtetted, már úgysem tudod megváltoztatni a múltat. Ezzel a székkel kell tovább élned. Idővel kopni fog a színe, de akkor is ott marad.

Neked hány széked van? És hogy néz(nek) ki?

Ha vannak még kérdéseid a témával, a life coach-csak vagy a grafológiával kapcsolatban, keress fel bátran.

Látogass el Facebook oldalamra és kövess ott is.

Ha pedig olyan grafológiai videókat szeretnél kapni, amit csak a hírlevelemet követők kapnak meg, javaslom csatlakozz a feliratkozottak egyre bővülő táborához.

Remélem a Te írásodat is hamarosan láthatom!

 

Laura 

A korábbi, első és második cikket a témában itt olvashatod!

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr9513809374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása