5 dolog, ami leginkább megkeseríti az életedet.
2019. január 16. írta: BeckLaura

5 dolog, ami leginkább megkeseríti az életedet.

Munkám során nagyon sokszor ugyanazokba az élethelyzetekbe futok bele, csak más szereplőkkel, más helyszínekkel. Ugyanazok az érzések, ugyanazok a folyamatok.

Néha olyan, mintha már megéltem volna én is, hiszen olykor magamnak is feltehetném azt a kérdést, amit az ügyfelemnek szegezek life coachént (kócsként).

No de nézzük is, mely élethelyzeteket próbálják legtöbben megváltoztatni. Avagy, mit próbálj leginkább elkerülni.

1.       „Nem tudok nemet mondani.”

2.       „Egyedül vagyok a párkapcsolatomban.”

3.       „Nem találom az igazit!”

4.       „Túlhajszolt vagyok.”

5.       „Elakadtam.”

Szedjük szét és nézzük meg őket kicsit közelebbről! J

1.       „Nem tudok nemet mondani!”

Klasszikusnak mondható. A lakosság több mint fele szenved ettől a helyzettől. Attól tartanak, hogy ha nemet mondanak, gyengének fogják látni őket, vagy nem lesznek eléggé szerethetők. Folyton alárendelik magukat.

Megoldás? Van rá természetesen. Első lépésként képzeld el, mi a különbség a mostani éned és az között, aki nemet tud mondani. Írd le egy papírra és vizsgáld meg, hogy melyik lépés vinne legközelebb a nemet mondás művészetéhez! ;)

2.       „Egyedül vagyok a párkapcsolatomban.”

Sokan érzik ezt. Lelkileg és a hétköznapi teendőkben is egyedül van hagyva.

Megoldás? Ez már nehezebb, hiszen ide mindkettőtökre szükség van. Az első lépés azonban itt is lehet a tiéd! Vizsgáld meg a helyzetet. Mióta van ez így? Mi(k) vitt(ek) oda, hogy most ezt érezd? Ha átlátod, már a pároddal is könnyebb beszélni róla. Az is lehet, hogy egészen egyszerűen más a szeretetnyelvetek!

3.       „Nem találom az igazit!”

No itt aztán fel van adva a lecke! Az első lépésnek természetesen itt is az önismeretet tartom. Sőt, tovább megyek! Sok ügyfelemnél vagy éppen követőmnél látom, hogy látja önmagát, de változtatni mégsem tud. Irreális elvárások (Alá és fölé is szoktak lőni magukhoz képest. Egyik sem vezet jóra.), régi sérelmek (gyerekkorból hozottak) nem megfelelő kezelése. A lényeg, hogy játszmákban tartják magukat. Mindenkit bele akarnak vonni a maguk életének színházába, ahol már előre le van osztva a szerep mindenkinek.

Megoldás? Először rakd magad rendbe kívül belül! Ha tisztában vagy önmagaddal és szereted, sőt elfogadod magad, vonzódni fognak hozzád az emberek!

4.       „Túlhajszolt vagyok!”

Nem mindig a sok munka az, ami miatt túlhajszoltak az ügyfeleim. Fejben és magánéletben is sokszor, sőt többször érzik ezt.

Megoldás? Első sorban fontos, hogy lásd, hol van rajtad a legnagyobb nyomás, majd azt, hogy hogyan tudod ezt csökkenteni? Rajzolj egy piramist. A tetejére írd, vagy rajzold le, amit legelőször kell kiiktatni az életedből, majd haladj sorban a többivel.

 5.  „Elakadtam.”

 

Ezt az érzést időnként mind szoktuk érezni. Az nem mindegy, hogy milyen mértékű az elakadás, megrekedés. Mennyire nyomaszt téged? Mennyire tudod meghatározni az érzésedet ezzel kapcsolatban?

Megoldás? Kérdezd meg magadtól, hogy mi a célod? Hova szeretnél eljutni? Majd szedd szét az életed minden területét. Magánélet, egészség, anyagiak, munka, erkölcs/etika. Melyiken milyen szinten állsz 1-10-es skálán? Amelyiken a legalacsonyabb pontot adod magadnak, ott kell kezdened.

Te melyikkel tudtál azonosulni? Ha úgy érzed, hogy jelenleg ezek közül valamelyik az életed része, keress meg, és hidd el, néhány coaching (kócsing) ülés után a kezedben lesz a megoldás!

Ha vannak még kérdéseid a témával, a life coach-inggal (kócsinggal) vagy a grafológiával kapcsolatban, keress fel bátran.

Látogass el Facebook oldalamra és kövess ott is.

Ha pedig olyan grafológiai videókat szeretnél kapni, amit csak a hírlevelemet követők kapnak meg, javaslom csatlakozz a feliratkozottak egyre bővülő táborához.

Laura

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr8614566128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása