Miért nem jön össze a szerelem?
2019. március 14. írta: BeckLaura

Miért nem jön össze a szerelem?

Ezt a kérdést nap mint nap felteszik maguknak azok az emberek, akik egyedül élnek, vagy magányosak a párkapcsolatukban. A helyes, a megoldás felé vezető kérdés azonban nem így hangzik. A jó kérdés az alábbi: Mi jó nekem abban, hogy nem jön össze a szerelem? No de hogyan lehet ez jó valakinek?

 

Kezdjük az elején a dolgot!

Tegyük fel, hogy az ellenkező nem képviselőjéből 100 példányt felkínálnak számodra! Azt mondják neked, válassz! Bárkivel elmehetsz közülük egy vacsorára. Egyet kérünk pusztán! A számodra leginkább szimpatikus embert válaszd. Azt, akivel el tudnád képzelni, hogy később akár párkapcsolatban élj.  Bizony, 100 emberből nagyon hamar ki fogod tudni választani azt az egyet! Mi ennek az oka? És mi az oka annak, hogy más, mást választana?

Nagyon egyszerű! Mást hozol otthonról, mint a többi ember. Mást nézőpontotok van magatokkal kapcsolatban, más érzésvilágban éltek. Egyikőtök azt szokta meg gyerekkorában, hogy kirekesztett volt a szülei szeretetéből. A másik ember pedig azt, hogy elnyomott volt. Megint más egyedül érezte magát mindig a problémáival. Esetleg mindig magát okolta a családi problémák miatt, így hibásnak érzi magát, nem szerethetőnek! Mindegy, hogy mit szoktatok meg, az az ismerős számotokra. Furcsán hangzik, de ez vált a komfortzónátokká. Ez a terület pedig kihat a párválasztásra is. Ezért nem jön össze az emberek zömének a szerelem!

Véleményem szerint először ki kéne dolgoznunk magunkból a gyerekkorunkban kapott negatív nézőpontjainkat saját magunkról és csak utána kéne párt vadásznunk. Hiszen így, nem lehet szerelmet találni. Ha azt szoktad meg, hogy egyedül vagy, akkor még ha házas is vagy, egyedül fogod érezni magad a párod mellett, hiszen azért volt ő szimpatikus az elején, mert ő benne tud tartani téged az ismerős énállapotodban.

Akik pedig nem tudnak megragadni senki mellett, ők tudat alatt bojkottálják a saját boldogságukat, vagy pedig egész egyszerűen már látják, hogy milyen férfi vagy nő nem kell nekik, de még mindig ahhoz a típushoz vonzódnak, hiszen nem definiálták magukban a zavart, nem tették még helyre a káoszt.

Amíg nem „terápiázod” ki magad, addig nem a szerelmet kell keresni, hanem azt, aki azt hozza ki belőled, amire tényleg szükséged van. Honnan tudod, hogy mire van szükséged valójában? Milyen az a férfi, vagy nő akivel a legjobbat hozhatjátok ki egymásból?  

A válaszok mind ott vannak benned és az írásodban is! Én ezzel dolgozom. Látom azt, amit te nem értesz magadban. Tolmács vagyok saját magad és saját magad között.

És még egy érdekesség: A válások igen nagy részénél elmondják a váló felek, hogy már az elején érezte, hogy nem kéne folytatni a kapcsolatot. Mégis miért folytatta? Ezért! Benne tartotta a megszokott állapotában!

Az anyám a szeretőm! című korábbi cikkem is ezt a témát boncolgatja. 

Ha szeretnél többet megtudni a munkámról, kövess a Facebook vagy Instagram oldalamon. A Facebook oldalon minden kedden esete 8-kor élőben beszélek egy-egy élethelyzetről. Erről a témáról is megnézhetsz itt egy videót.

Ha fel szeretnéd venni velem a kapcsolatot, azt az info@becklaura.hu e-mail címen könnyen megteheted, vagy látogass el a www.becklaura.hu oldalra, ahol a szolgáltatásaimról is olvashatsz.

A káoszt nem nehéz helyre tenni, ha megvan hozzá az eszköz!

További nagyon szép napot kívánok!

Laura

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr5714688064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása