Ki az a life coach (lájf kócs)?
2017. augusztus 02. írta: BeckLaura

Ki az a life coach (lájf kócs)?

Röviden mondhatnám, hogy többek között én is. J

 E két szó fordításban pedig nagyjából annyit tesz: élet tréner, élet edző.

Sokan kérdezitek, hogy MI A KÜLÖNBSÉG EGY PSZICHOLÓGUS ÉS EGY LIFE COACH KÖZÖTT? Alapvetően én azt látom, míg a pszichológusok a múltban merülnek el, addig mi a jövőbe. Onnan haladok, abból táplálkozom. Mindig a cél lebeg a szemem előtt és nem az, ami már elmúlt.

Ez pszichológiailag is remek módszer, hiszen ha a coachee (kócsi), azaz az ügyfél elhiszi magáról, hogy képes a változásra, akkor már nyert ügye van. Ezt pedig az állandó múltban éléssel, múltról beszéléssel igen nehéz elérni.

Olyan szakember vagyok, aki egy-egy olyan területen dolgozik az életeden, amiben hiányosság van. Folyamatosan te vagy a középpontban, illetve a jövőd. Te oldod meg a problémáidat, nem én.

Lassan elhiszed magadról, hogy képes vagy rá és máshogy kezdesz gondolkodni saját magadról!

Ez a környezeted számára (tapasztalatból mondom) sokszor frusztráló és zavaró, ám mi ezzel nem foglalkozunk.

Fontos hangsúlyozni, hogy EGYSZERRE MINDIG CSAK EGY DOLOGRA KONCENTRÁLUNK. LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ÉPÍTKEZÜNK! Legyen az párkapcsolati probléma, önmagad keresése, gyermeknevelési gubanc, gyermekkori trauma feldolgozása, női és férfi szerepek helyre állítása, stb.

Vannak ügyfeleim, akik úgy jönnek hozzám, hogy azt mondják nekem: „AZ ÉN ÉLETEMBEN SEMMI SINCS RENDBEN!”. Ebben az esetben feltérképezem, hol érdemes kezdni. Lépésről lépésre haladunk, mindig csak egy darabot teszünk a helyére. A legfontosabbal kezdjük, ami az alapját képezi a többi probléma megoldásának.

Vannak, akik úgy érzik, hogy céltalan az életük. Az ő esetükben arra törekszünk, hogy MEGTALÁLJUK AZT A BIZONYOS EGY NAGY CÉLT.

Rengetegszer párkapcsolati problémái vannak az ügyfeleimnek és ebből kifolyólag az életük többi területe sem működik ideálisan.

ALAPVETŐ FILOZÓFIÁM: NEM AZ A CÉLOM, HOGY MAGAMHOZ SZOKTASSAM AZ ÜGYFELEIMET! A CÉLOM AZ, HOGY MINÉL ELŐBB NÉLKÜLEM AKARJÁK ÉLNI A HÉTKÖZNAPJAIKAT. Ez számomra a legnagyobb elismerés, amit kaphatok. Amikor látom, hogy egy ügyfél egyre ritkábban keres.

Tehát lényegében véve én egy olyan LELKI SZEMÉLYI EDZŐ VAGYOK a munkám által, aki a gondolkodásodat változtatja meg magaddal és a helyzeteddel kapcsolatban. Ezáltal változik körülötted minden.

Ennek egyik alapja a rendszeresség! Akárcsak a tested edzésénél, a lelked karbantartásánál is fontos a következetesség, a rendszeresség. Hetente, kéthetente egyszer kell találkoznunk ahhoz, hogy gyors és tartós változást érjünk el. Ha csak akkor mész el edzeni, mikor kedved van hozzá, attól nem érsz el látványos változást. Az elme ugyanígy működik. Tapasztalatom azt mondja, hogy egy hét kell ahhoz, amit az adott 1 órában kapsz tőlem. Ennyi idő alatt teszed helyre a fejedben a hallottakat. Ennyi idő alatt értelmezed a válaszaidat a kérdéseimre. Ennyi idő kell, hogy az agyad tényleg felfogja azt, amiről beszélgettünk az adott 60 percben.

Következő cikkemben arról fogok mesélni neked, hogy néz ki egy találkozás. Mire számíts abban az esetben, ha felkeresel engem azzal, hogy változtassunk valamin az életedben.

Szeretnél a változás útján minél előbb elindulni? Akkor keress fel a honlapomon, vagy a facebook oldalamon.

Kövess itt is, hogy minél több érdekességet megtudj a szakmámról, a grafológiáról és a life coach-ról.

Iratkozz fel hírlevelemre, ahol rendszeresen küldök grafológiáról szóló érdekes videókat. (Az első, megerősítő e-mailt és a többit is a PROMÓCIÓK mappába fogod megkapni!)

Korábbi cikkeimet olvastad már? Javaslom, kezdd ezzel. Már akár ez is elindíthat egy másfajta gondolkodásmód felé téged.

 

 

Laura

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr4212709780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása