Aláírás a grafológia tükrében
2017. július 26. írta: BeckLaura

Aláírás a grafológia tükrében

Mi az a grafikai jegy, amit még azok is rendszeresen használnak, akik egyébként nem sokat írnak kézzel?

Igen, az aláírás!

Van, aki naponta akár több tucatszor, vagy még annál többször is aláírja a nevét különböző papírokon. Van, aki csak hivatalos ügyek intézésekor, de az aláírás mindig és mindenkor, minden ember életének a szerves része.

(Miért lenne fontos visszatérned a gyakoribb kézírásra? Erről itt olvashatsz tőlem néhány gondolatot.)

A NEVÜNK AZ, AMIRE ÉLETÜNKBEN ELŐSZÖR REAGÁLUNK. A nevünk kezdőbetűjét akarjuk először megismerni, majd nyomtatott betűkkel az egészet leírni.

Ez a név már többnyire születésünk előtt eldől és sokszor már az ANYAMÉHBEN a nevünkön szólítanak minket.

Így egyértelmű, hogy MINDENKI EZ ALAPJÁN AZONOSÍT BENNÜNKET! És ebben rejlik az aláírásunk kulcsa is. Az azonosításon.

A grafológia azt mondja, hogy az aláírásunk azt a személyt tükrözi, akinek LÁTTATNI SZERETNÉNK MAGUNKAT. Hogyan lehetséges ez, mikor állandóan azt hangsúlyozom, hogy az írás mi magunk vagyunk.

A szövegírás valóban minket tükröz, az aláírás azonban nem minden esetben.

Gondolj csak bele! Sokak aláírása óriási ahhoz képest, amit a gondolataik papírra vetésekor használnak. Van, akinek teljesen olvashatatlan (és itt nem a szignóról beszélek).

Abban az esetben, ha az aláírásod nagyobb mint a szövegírásod, akkor nincs akkora önbizalmad, amekkorát mutatsz.

Ha kisebb az aláírásod, akkor visszahúzódóbb vagy. (Megjegyzem, erre nagyon kevésszer láttam eddig példát.)

Ha nem lehet elolvasni az aláírásodat, akkor egyértelműen rejtegeted az igazi éned. Nem szereted kiadni magad. Egy-egy vezető pozíció megszerzése után akár fél éven belül is olvashatatlanná válhat egy aláír. És ennek nem oka a megszaporodott aláírás mennyiség. Gondoljatok csak bele! Egy vezető az esetek többségében távolságtartóbb mint egy alkalmazott. Muszáj is neki, hiszen a fejére nőhetnének a többiek, ha nem tartaná be a határokat és mindenkivel barátkozna.

És mi a helyzet azokkal, akiknek egyezik az aláírásuk és a szövegírásuk? Nos, tőlük pontosan ugyanazt kapod sokadig alkalommal is, mint az első találkozásnál. Róluk elmondható, hogy nem akarnak másnak látszani, mint akik valójában. Ezért van az, hogy a pályaválasztási tanácsadásra hozzám érkező fiatalok 99 %-a még olvashatóan ír alá. 

Az aláírás persze élethelyzetektől függően tud változni. Sőt, látványosabban, mint a szövegírás. Ezért is kérik sokszor a bankokban, hogy újítsák meg az aláírási címpéldányukat, hiszen annyira sokat változott. Ebben az esetben a társadalomban betöltött helyzet, egy-egy egzisztenciális változás, válás, házasság, stb. is befolyásolja aláírásunkat.

Mások számára is látványosabb változások tudnak itt végbe menni, mint a szövegírásban.

Sőt, sokszor találok itt szimbólumokat is, melyek egy-egy egyetemes jelrendszerhez kapcsolódó tudat alatti képet ábrázolnak.

Láttam már olyan aláírást, ami egy egeret ábrázolt (félénk), láttam már olyat, ami embriót (babát szeretett volna), láttam már tőrt (szúrós, nehéz személyiség), sőt esernyő formát (védi önmagát) is.

Az is sokat elárul az aláírásról, ha áthúzod azt. Saját magadat húzod át azzal a mozdulattal, így elégedetlen vagy magaddal.

Pontot teszel az aláírásod végére? Olyan típus vagy, aki szereti, ha övé az utolsó szó és minden úgy megy, ahogy ő elképzelte. (Megmondtam és kész! Pont!)

Aláhúzod az aláírásodat? Akkor szereted nyomatékosítani a mondandódat.

Bekeretezed a nevedet egy körrel? Véded magad a külső ingerektől, vélt támadásoktól.

Sok függ attól, hogy mit kezdesz a vezeték vagy keresztneveddel!

 

A vezetékneved a családodat, a munkádat jelképezi, a keresztneved pedig saját magadat.

Facebook oldalamon két évvel ezelőtt foglalkoztam több híres személy aláírásának elemzésével is, melyeket itt kezdve végig tudsz olvasni.

Felcsigáztalak kicsit? Érdekel, hogy  a te aláírásod miről árulkodik egy grafológus számára? Vagy többet szeretnél tudni a grafológiáról? Keress fel a honlapomon, vagy iratkozz fel a hírlevelemre, ahol rendszeresen küldök grafológiáról szóló videós anyagokat, melyeket máshol nem találsz meg. (Az első, megerősítő e-mailt és a többit is a PROMÓCIÓK mappába fogod megkapni!)

Ha mindig is érdekelt a grafológia, az emberismeret, kövess a facebook oldalamon és itt a blogon is.

 Laura

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr8712691761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása