Fa rajzelemzés I.
2017. július 17. írta: BeckLaura

Fa rajzelemzés I.

 

Már két éve vagyok jelen az online világban mint grafológus, azonban még nem beszéltem egyszer sem a rajzelemzésről.

Pedig nekünk, grafológusoknak gyakran ezt is használnunk kell egy-egy szituációban.

Most azonban úgy érzem, hogy itt az ideje. Talán mert nyár van és kicsit szabadabb, könnyedebb dolgokra vágyna az ember.

Kezdjük is el a fa rajzok elemzésével.

STOP! VEGYÉL A KEZEDBE EGY TOLLAT ÉS EGY PAPÍRT!

IGEN, MOST AZONNAL! Amíg ezt nem teszed meg, a saját érdekedben ne folytasd tovább a cikk olvasását! Ha most nincs lehetőséged rajzolni, inkább tedd félre, amit most olvasol és akkor folytasd, mikor lesznek nálad íróeszközök!

NOS? KEZDHETJÜK?

A feladat nagyon egyszerű! FOGJ EGY ÜRES (NEM CSÍKOS, NEM KOCKÁS) LAPOT ÉS RAJZOLJ EGY FÁT!

KÉSZ VAGY?

HA IGEN, CSAK AKKOR OLVASD TOVÁBB A CIKKET!

-Először is nézd meg, hogy a lapból mekkora felületet vettél igénybe. Minél nagyobbat, annál nagyobb az igényed a rendelkezésedre álló tér kihasználására. A lap az életedet jelképezi.

-Mit rajzoltál a lapra? Csak egy fát, ahogy kértem tőled? Vagy esetleg füvet, madarakat, felhőt, napot, stb.?

Ha csak egy fát, akkor az életed többi területén is inkább irányítható típus vagy, aki úgy végzi el a feladatokat, ahogy megkérik tőle. Lelkiismeretesen, de csakis azt, amire igény van.

Ha mást is rá szerettél volna rajzolni, de mivel csak egy fát kértem tőled, akkor próbálkoznál a saját gondolataid után menni. Azt kértem, hogy fát rajzolj, ezért nem mertél mást is rajzolni? MIÉRT? A válasz mögött sok másik kérdésedre is ott fog lapulni a válasz.

No és mi a helyzet azokkal, akik mást is mertek papírra vetni? Ők bátrak, kreatívak, globálisabban gondolkodók.

-A következő szempont, amit a fa rajznál érdemes megfigyelned, hogy a lapnak melyik részére rajzoltál. Erről az alábbi linken  a második videót hallgasd meg 3:30-tól. Ez a Pulver féle térszimbolikáról szól, ami éppen úgy érvényes az írásra, mint a rajzokra.

- Nézd meg, hogy mennyire nyomtad rá a tollat a papírra.

Amennyiben nagyon erősen látszik a papír hátoldalán a toll kidomborodása, úgy az életedben is egy nagyon erős, kemény személyiség vagy.

Ha azonban annyira lágyak a vonalvezetéseid, hogy a lapot megfordítva alig látszik, hogy van valami a túloldalon, akkor olyan típusú ember vagy, aki az életben sem igazán hagy nyomot maga után. Mindent csak nagyon óvatosan, esetleg kényelmesen csinálsz. Szó szerint nem viszel bele sok erőfeszítést pl. az előre lépésbe a munkahelyeden, vagy a magánéletedben. Ezek utóbbiak nehéz szavak, de hidd el, érdemes rajta elgondolkodnod, és visszapörgetned a mögötted levő éveket, amennyiben ez utóbbi kategóriába tartozol.

A fa ábrázolásának módjáról a következő cikkemben ejtek szót. Egyelőre úgy gondolom, hogy van mit emésztenetek így is.

Ha több információt szeretnél megtudni a grafológiáról, látogass el a honlapomra, vagy kövess a facebook oldalamon és itt, a blogon is.

Amennyiben szeretnél videókat kapni, ahol a grafológiáról beszélek, javaslom iratkozz fel a hírlevelemre(Az első, megerősítő e-mailt és a többit is a PROMÓCIÓK mappába fogod megkapni!)

Ha bármi kérdésed merülne fel, keress bátran az info@becklaura.hu e-mail címemem.

 Korábbi cikkeimet itt olvashatod.

Laura

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr112669889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása