Balkezesek
2017. július 05. írta: BeckLaura

Balkezesek

Előző cikkemben írtam a balra dőlő írásról.

Minden, amit ott írtam helytálló. Azonban a balkezeseknél, azaz a lakosság 20-25 %-ánál kicsit máshogy kell olykor értelmezni a dőlésszöget.

Bal kézzel írsz? Akkor nagyon figyelj!

A dőlésszöget a balkezesek esetében nagyon ritkán vizsgálom. Ugyanis sok múlik azon, hogy hogyan tartod az íróeszközödet.

Sokat segíthet az írásban, ha beszerzel magadnak balkezeseknek való tollat, vagy ceruzát. Attól függően, mivel szeretsz írni.

Sokat ronthat nem csak a dőlésszög megítélésében, hanem sok más grafikai jegy elemzésénél is, ha nem vesszük figyelembe azt, hogy bal kézzel történik a nyomhagyás.

Ennek legfőbb oka, hogy mivel balról jobbra halad az írás, így nem látjátok olyan jól amit írtok, mint jobbkezes társaitok.

Így, elemzéskor fokozottan oda kell figyelnem arra, hogy a balra dőlő betű vagy épp a jobbra dőlő betű értelmezését alátámasztják-e más grafikai jegyek.

Ezekre a linkekre kattintva sok érdekességet olvashattok magatokról a facebook oldalamon:

"Balkezesek világnapja."

"Tévhit: A balkezesek mind okosabbak."

"Ha gyermekünk balkezes, érdemes fokozottabban odafigyelni az írástanulás folyamatára."

 "Tegnapi gondolataim folytatása:
(Mire érdemes odafigyelnünk balkezes gyermekünk írástanulásakor?)" 

"Szerintetek mi az az egyértelmű jel, amiből tudom, hogy balkezes írásmintával állok/ ülök szemben?"

"Balkezesekre jellemző írásjegyek, melyek nem a személyiség egy-egy vonására utalnak:"

Ha érdekelnek további részletek magadról, bővebb információkat kaphatsz tőlem egy elemzés alkalmával. Itt tudsz jelentkezni egy elemzésre.

Iratkozz fel hírlevelemre itt, ahol rendszeresen küldök neked grafológiai témájú videókat, és kövess a facebook oldalamon, ahol önismereti és grafológiai gondolatokat osztok meg napi szinten az érdeklődőkkel.

Iratkozz fel a hírlevelemre, ahol rendszeresen küldök grafológiai témájú videókat. (Az első, megerősítő e-mailt és a többit is a PROMÓCIÓK mappába fogod megkapni!)

Ha tetszett a cikk, kövess itt is, a blogon. 

 

Laura

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr6212643341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása