Pályaválasztás: Tudod-e, hogy milyen szakon szeretnél továbbtanulni?
2017. szeptember 11. írta: BeckLaura

Pályaválasztás: Tudod-e, hogy milyen szakon szeretnél továbbtanulni?

Előző cikkemben megígértem, hogy az 5 kérdés közül, ezt egy kicsit jobban ki fogom fejteni neked!

Ez a kérdés talán egyszerűnek tűnhet, de nagyon sok tényező befolyásolhatja a választ.

A leggyakoribbakat összeszedtem közülük:

1.      Szülők mit szeretnének.

2.      Barátnők/barátok mit mondanak.

3.      Párod hová és hol tanul tovább.

4.      A tanáraid mit tanácsolnak neked.

5.      Jegyeid/tantárgyak alapján.

6.      Milyen a kapcsolatod a szüleiddel? Menekülsz-e a városból, ahol ők laknak, vagy nem szeretnéd őket magukra hagyni?

7.      Képesnek érzed-e magad arra amit szeretnél, vagy kishitű vagy?

8.      Végül, de nem utolsó sorban, az anyagi szempont. (A pénzhez való hozzáállásról itt olvashatsz néhány gondolatot tőlem. )

Az itt felsoroltakon kívül hallottam még sok indok létezik, de ezek a leggyakoribbak.

Ha valamelyikre azt mondod most magadban, hogy igen, az én szempontom is itt szerepel köztük, akkor, KÉRLEK OLVASD TOVÁBB A CIKKET!

Mindegyik ok teljesen életszerű, logikus és semmi jogom a megkérdőjelezéséhez. DE!!!!

Van itt egy másik szempont, amit igen kevesen vesznek figyelembe, mint ahogy ez a felsorolásból is kitűnik! Ez pedig nem más mint:

A SAJÁT KÉPESSÉGEID!!!

Valamiért nyilvánvalónak tartod, hogy tisztában vagy az erősségeiddel, vagy éppen a gyengeségeiddel.

Hidd el, hogy az esetek 95%-ban a környezeted által kialakított énkép szerint cselekszel. Szülők, nagyszülők, barátok, tanárok. Ez sok helyzetben pozitív eredményt hoz, de még többször egy hibás önismerettel ruház föl!

Nézzünk meg kicsit más szemszögből Téged, most az én szemüvegemen keresztül! ;)

Adott egy fiatal fiú, vagy lány. Ez vagy TE! Mikor megszülettél, már tele voltál olyan genetikai adottságokkal, amik hatással lesznek életed hátralévő részére. Ezekből az adottságokból vagy elő tudod hozni a maximumot élethelyzeteidnek megfelelően, vagy nem.

 

A lehetőség azonban ott van benned. Az a nagyon furcsa ebben az egészben, hogy te belül mindig érzed, hogy mire lennél képes. Hogy miben lennél igazán jó. Ám, ahogy írtam, a körülmények ezeket az erősségeidet sokszor nem hagyják kibontakozni. Nevezhetjük poroszos iskolarendszernek, nevelési hibának, vagy bárminek, akinek ami szimpatikusabb. Ám a végeredmény ugyanaz. NEM VAGY TISZTÁBAN AZZAL, MIBEN VAGY IGAZÁN JÓ, ÉS MI AZ A TERÜLET, AMIT KERÜLNÖD KELL AHHOZ, HOGY SIKERES LEGYÉL KÉSŐBB A MUNKÁDBAN!

A pályaválasztással, továbbtanulással kapcsolatos lehetőségeid tárháza mára mondhatjuk, hogy végtelen lett! Sőt!

GONDOLJ CSAK BELE! KÖNNYEN LEHET, HOGY MIRE VÉGZEL AZ EGYETEMEN/ FŐISKOLÁN, OLYAN ÚJ TÍPUSÚ MUNKATERÜLET FOG KIALAKULNI, AMI MA MÉG NEM IS LÉTEZIK!

Neked ebből a végtelen számból kell választanod és tudnod, mi az, amiben igazán ki tudnál teljesedni.

Ez az, amiben segíteni tud Neked a grafológia! Olyan ismeretanyagot képes a kezedbe adni saját magadról, amire semmi más nem képes így. Neked semmilyen információt nem kell kiadnod magadról. Nem kérem, hogy tölts ki teszteket, kérdőíveket. Mindössze 12-14 sort kérek Tőled. Abban benne van minden. HIDD EL!

Mindig elmondom a diákoknak, hogy egy egészséges ember gyakorlatilag bármilyen munkában helyt tud állni. AZONBAN NAGYON NEM MINDEGY, HOGY AZT A TÖBB MINT 40 ÉVET, HETI 5 NAPBAN, NAPI MINIMUM 8 ÓRÁBAN MILYEN HANGULATBAN ÉLI LE!

Kicsit magadról sem ártana tanulni, mielőtt meghozol egy olyan döntést, ami nagy mértékben fogja befolyásolni az életedet további alakulását.

Benjamin Franklin szavaival élve: „Aki úgy gondolja, hogy a tanulás drága, próbálja ki, milyen a tudatlanság!”

A tanulás alatt is magad megtanulását, kiismerését is értem!

Hiszen magaddal együtt kell le élned az egész életedet!!! A történelmet, a fizikát néhány év és elhagyod, de TE mindig ott leszel magnak, a képességeiddel együtt!

Amennyiben felkeltették az érdeklődésedet a fenti sorok, keress fel bátran bármelyik elérhetőségemen.

Ha több gondolatomra is kíváncsi vagy, csatlakozz a facebook oldalam követőihez és iratkozz fel a hírlevelemre, ahol rendszeresen küldök Neked érdekes videókat a grafológia témájával kapcsolatban. Kíváncsi vagy milyen jellegű videókról van szó? Itt megnézheted. (A feliratkozás megerősítéséről és a későbbiekben is mindent a PROMÓCIÓKNÁL fogsz megtalálni az e-mail fiókodban.)

Amennyiben mindenre kíváncsi vagy amivel foglalkozom, látogass el a honlapomra!

Remélem hamarosan a Te írásodat is láthatom. ;)

Laura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr8412822192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása