Beszélgetés Benedek Krisztinával
2017. augusztus 29. írta: BeckLaura

Beszélgetés Benedek Krisztinával

A mostani cikkem teljes mértékben eltér az eddig tőlem megszokottaktól. Még a témája is.

Az alábbi sorokat egy kedves, figyelemre méltó, barátságos hölgy ihlette. Egy online marketing konferencián találkoztunk. Vallom, hogy nincsenek véletlenek, így biztos vagyok benne, hogy az, hogy végül mellettem ült le, a sors keze volt.

Kedves, mosolygós arccal ült le mellém és azonnal éreztem, hogy beszélgetni fogunk. Pillanatok múlva kiderült, hogy bár a szakmánk más, az élethez és az emberekhez való hozzáállásunk teljesen megegyezik.

Olyan technikával közelíti meg a boldog és kiegyensúlyozott élethez vezető utat, ami eddig számomra teljesen ismeretlen volt. Megmondom őszintén, kicsit úgy érzem még most is, hogy ez egy varázslat. De hogy mi is ez pontosan? Arról meséljen ő maga, Benedek Krisztina, a benedekkrisztina.com honlap megálmodója, tulajdonosa és üzemeltetője.

Mesélj kicsit magadról és arról, hogy jutottál el az Access Bars módszeréhez?

Talán, ami a leginkább „szembetűnő” velem kapcsolatban, az a széles érdeklődési kör. Ezzel olykor meg is gyűlik a bajom. Kevés a nap 24 órája, hogy mindazzal foglalkozzak, amivel szeretnék. Volt idő, amikor rosszá tettem magamat emiatt, ma már tudom, hogy abban semmi rossz sincs, ha nem csak egyetlen dologra fókuszálunk. Mostanában azzal foglalkozom, ami éppen kéri a figyelmemet, legyen az selyemfestés, rajzolás, fotózás, írás, vagy éppen weboldalkészítés.

2007-ben kezdtem el az önismeret, önmegvalósítás útját járni. Évekig csak a saját életem volt a középpontban. Úgy éreztem, akkor foglalkozhatok mások élethelyzeteivel, ha kellő tudást és tapasztalatot szereztem. Így három évvel később kezdtem el másokat is kezelni, és 5 éve vállalkozóként, ez a hivatásom. Ebben az önismereti 10 évben 14 csodás módszert tanultam meg, a legtöbbnek valamennyi szintjét elvégeztem. Mindegyiknek hálás vagyok, mert hatalmas hozzájárulással voltak az életemhez, viszont ma elsősorban az Access Consciousness eszközeit használom, az Access Barst, Access Testkezeléseket, az Access Facelift-et tanfolyamokon oktatom is.

Hogyan tudsz segíteni másokon, mi ez a technika pontosan?

Valójában nem segítségként tekintek a tevékenységemre, mert a segítés valahol elveszi a másik erejét, és lekicsinyíti őt.

Az Accessben úgy hívjuk facilitálás, ami annyit tesz, hogy a választásait mindenki maga hozza meg, saját erejéből, amihez facilitátorként, én egy megengedő teret biztosítok. Arra hívom meg, hogy ismerje fel önmaga teljességét, éljen saját képességeivel, válassza önmagát. És akár azt is választhatja, hogy nem változtat, az is rendben van.

Az Access Bars, az Access Consciousness része, gyakorlatilag a belépő az Access világába és a tudatosságba.

Egy fejkezelés, ami 32 pont érintéséből áll. Ez a kezelés az összes életterületen elkezdi kitisztítani azokat a korlátozó nézőpontokat, amiket bevettünk a világból, magunkkal hoztunk bármely életből, vagy magunk alakítottunk ki.

Ezek olyan automatizmusokká váltak, amik megakadályozzák, hogy érzékeljük magunk körül a dolgokat úgy, ahogy azok valójában vannak. A kezelést követően könnyedség, öröm, ellazultság lesz jelen, ami előtte problémának tűnt, azt teljesen másként látjuk, és csodálatos változások indulhatnak el.

Hol tanultad és honnan ered?

Az Access Consciousness alapítója Gary Douglas, aki az 1990-es években hozta létre ezt a fantasztikus eszköztárat az USA-ban. Azóta 173 országban van jelen, Magyarországra 5 évvel ezelőtt érkezett. Az Access Barst magyar facilitátoroktól lehet megtanulni Access Bars tanfolyamokon. Akár nálam is.

Hogyan működhet ennyire hatékonyan?

A hatékonysága egyrészt abban rejlik, hogy egyszerre indítja el a változást, az összes életterületen. A módszerek többsége egyszerre egy-két problémával foglalkozik, és emiatt sokkal lassabban tud haladni. Másrészt nem szükséges hozzá a múltban vájkálni, és felhozni régi traumákat. Ez szintén meggyorsítja és hatékonyabbá teszi a folyamatot. Anélkül oldódnak ki a nézőpontok, hogy feltétlenül be kéne azonosítanunk őket. A szavak mögött lévő energiákkal dolgozik, így nem megy tévútra, az elme nem tudja befolyásolni. Persze ha valaki szeret beszélni, azt is megteheti. Az Access Barsnak nem feltétlenül része a beszéd, ugyanakkor vannak az Accessben szóbeli eszközök is, amikkel roppant hatékonyan lehet tisztítani, és sok más egyebet is csinálni.

Amit én nagyon szeretek benne, hogy az Accessben nincs gurusítás, nincsenek dogmák, amiket el kellene fogadnunk, nincs benne kizárás sem. Azt mondja, válassz annyit ebből a rendszerből, ami számodra befogadható, és éppen akkor működik. Nem mondja, hogy csak így, csak úgy tudod használni.

Mindenkinek tudsz segíteni, függetlenül az ügyfél hozzáállásától?

Nincs olyan módszer, ami a kliens együttműködése nélkül tud hatékonyan működni. Ha valaki ellenáll a változásnak, akkor nagy dolgok itt sem tudnak történni, legalábbis olyan gyorsan nem. Ugyanis arra mégiscsak hasznos lehet, hogy azt, ami az ellenállását a helyén tartja, elkezdi fellazítani, és lehetséges, hogy idővel elindul valami benne is. Ezt azonban azok, akik valaki más nyomásának hatására jönnek el, vagy csak a külvilág felé akarják megmutatni, hogy ők mindent megtettek, és tessék, ez sem működik, ezt nem szokták megvárni.

Aki viszont megtanulja az Access Bars-t, használhatja a családtagjain, a gyerekeken, a párján.

Apa egy hosszú nap után kap egy Bars kezelést, és máris sokkal kipihentebb lesz. Hogy eközben még tisztulnak a korlátozó nézőpontjai is? Hát az hab a tortán. Vagy ha a gyerkőc az iskolában nem jól teljesít, netán valamilyen trauma érte, micsoda szuper eszköz lehet egy Bars kezelés, és mennyi további nehézségtől szabadítottuk meg ezzel!

Ha meg kéne határoznod egy mondatban, miben más ez a módszer, hogy hangzana az a mondat?

Húha. Ezt egy mondatban nehéz meghatározni, legfeljebb egy többszörösen összetett mondatban tudnám. A legtöbb spirituális módszer, néhány kivétellel csak újracsomagolja a dogmákat, picit más megvilágítást ad neki, de nem lép ki a rendszerből.

Az Access gyakorlatilag minden más módszertől eltér, nem is tartja magát spirituális rendszernek. Egy teljesen új platformot teremt, kiemel abból a szempontrendszerből, amit a világ táplált belénk, és ami, mint eléggé beigazolódni látszik, nem nagyon működik. Nincs guruság, nincs dogma, nincsenek kötelező elemek, ezeket, már említettem.

Ami szerintem még nagyon megkülönbözteti más módszerektől, hogy nem zár ki semmit. Azért vagyunk itt, ezen a bolygón, azért van testünk, hogy élvezzük az életet, minden csodájával együtt, mint amilyen a pénz, a szex, a kulináris élvezetek, a természet, és minden más... És a test, nem egy alacsonyrendű szükségszerűség, hanem egy csoda, ami rengeteg hasznos és hiteles információt szolgáltat nekünk, ha odafigyelünk rá. Ellentétben a gondolatokkal, és érzelmekkel.

Mi volt a legnagyobb sikered és legnagyobb kudarcod ezzel a technikával?

A siker és a kudarc a poláris világ ítéletei. Nem létezhetnek egymás nélkül. Az, hogy mit tekintünk sikernek, és mit kudarcnak, nézőpont kérdése, és mindkettő ítélkezés.  De mi van, ha egyik sem létezik? Valójában minden, ami jelen van az életünkben, hatalmas hozzájárulás, akkor is, ha esetleg azt még egy adott pillanatban nem érzékeljük, vagy „kudarcnak” éljük meg.  Ebben az értelemben minden egyes kezelés önmagában nagyszerű hozzájárulás, akkor is, ha ez a masszázságyról lelépve még nem is tűnik annak. 

Bárki, bárhogyan is éli meg a kezelést, az nem rólam szól! Ha megengedésben vagyok azzal, hogy aki a Bars kezelést kapja, bármit választhat, akkor nem hibáztathatom magam amiatt, ha nem választja a változást! Így az sem az én érdemem, ha választja. Én a katalizátor vagyok a folyamatban, a megengedő tér, amiben mindent lehet.

Kinek ajánlod az Access Bars-t?

Annak, aki szeretne változást az életében, bármilyen életterület legyen is az (párkapcsolat, pénz, egészség, önfejlesztés), hajlandó a saját erejébe beleállni, és elköteleződni önmaga mellett.

Annak, aki szeretné élvezni az életet, aki a tudatosságot választja, és hajlandó az örömteli életéért tenni is.

És egyébként mindenkinek, aki csak pihenni, relaxálni szeretne, mert ez erre is jó, a többi meg úgyis jön…

 

 

Bízom benne, hogy Te is találtál benne gondolatokat, amiktől újabbak mozdultak meg benned. Én, személy szerint többet is! Nekem éppen oly jó volt olvasni a sorait, ahogy találkoznom vele.

Ha Te is szeretnél vele személyesen találkozni és részt venni egy ilyen varázslatos kezelésen, keresd fel bátran Krisztinát a honlapján, vagy facebook oldalán, ahol minden elérhetőségét megtalálhatod.

Ha még többet szeretnél megtudni gondolkodásáról, javaslom kezdd a blogjának követésével! ;) 

Laura

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr8212785112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása