Megcsalás. Avagy tenni vagy nem tenni?
2018. március 25. írta: BeckLaura

Megcsalás. Avagy tenni vagy nem tenni?

 

Life coach pályám alatt az egyik legnehezebb és legmegosztóbb téma talán a megcsalás. Többször ütköztem bele ebbe, mint bármi másba.

Bárki bármit mond, egy biztos. Ez egy olyan folyamat, amit nem tudunk irányítani. Minden alkalommal eljön egy pont, amikor már nincs visszaút. A baj ezzel a ponttal csak az, hogy utólag- mikor visszapörgetjük az eseményeket- jövünk rá, hogy melyik is volt az. Honnan lehetett volna még visszafordulni.

No, de ne szaladjunk ennyire előre!

Sokféle nézőpont létezik arról, mi is a megcsalás, mi számít megcsalásnak. Pusztán a gondolat, hogy valaki más ölel, vagy egy igazi, a valóságban megtörtén ölelés? Van aki azt állítja, a szex valaki mással az igazi megcsalás. Véleményem szerint ez hitrendszer és múltbeli tapasztalatok alapján alakul ki. Erről vitát nyitni teljesen fölösleges.

Egy biztos! Jó, ha még a kapcsolat elején beszélünk erről párunkkal. Kellemetlen és egy bimbózó szerelem kellős közepén fölöslegesnek is tűnik, de higgyétek el, hogy a reakció és a válasz nagyon is fontos! No nem azért, mert így megtudjuk, meddig mehetünk el! (Ha akarunk, úgyis átlépünk az ő szabályain.) Pusztán már csak azért is megéri, mert ha beszélgetünk erről, a saját nézőpontunk is változhat, kinyílhat, vagy épp bezáródhat. A határok ismerete mindenesetre fontos.

Itt a másik határairól beszélek, nem a sajátunkról. És visszatértünk ahhoz a ponthoz, hogy minden megcsalásban (mindegy ki mit tart annak) van egy határ, ahol még ha visszafordulsz, a materiális világban nem történik semmi.

Én különbséget teszek minden esetben a cselekmény és a gondolat között!

Ez nagyon fontos!

AZ ÉRZELMEINKÉRT NEM, CSAK A TETTEINKÉRT VONHATNAK FELELŐSSÉGRE!

Azt tapasztalom, hogy coach üléseken sokszor már azért is teljesen padlóra kerül egy-egy ügyfelem, mert minden áron szembe akar menni az érzéseivel. Ilyenkor mindig felteszem nekik a nagy kérdést. SZERINTED BEFOLYÁSOLHATÓK AZ ÉRZELMEINK? Van, aki ilyenkor elkezd magyarázni, elméleteket gyártani, de a vége mindig ugyanaz. Rájönnek, hogy egyáltalán nem tudnak hatni arra, mit éreznek. Ezután fel szoktam tenni nekik az alábbi kérdést is. :

HA NEM TUDSZ HATNI RÁ, MIÉRT NEM PRÓBÁLOD MEG ELFOGADNI? Ez a kérdés persze teljesen értelmetlennek tűnik számukra és ismét hosszú magyarázásba kezdenek. Aztán rájönnek végül, hogy a saját életüket könnyítik meg azzal, ha elfogadják az érzést, ami ott munkál bennük.

Soha senki nem tudta és ezután se fogja tudni irányítani az érzéseit. Akármennyire is akarja, küzd ellene, nem fog menni. Ahogy nem tudjuk a vonzódást blokkolni, úgy nem tudjuk ész érvekkel előhozni sem! (Gondolj csak bele! Biztos volt már olyan lány vagy fiú az életeben, akihez nem igazán vonzódtál, mégis belementél a kapcsolatba, hiszen rendes volt hozzád. Azt gondoltad, hogy majd idővel megjön az a bizonyos plusz is. Aztán elteltek esetleg évek is mellette és nem történt meg az áttörés.) A mai irányító társadalmunkban el kéne fogadni, hogy az ilyen fajta érzelmeink felett nem mi vagyunk az urak. (Mi ennek az oka? Erről egy későbbi cikkben írok majd Nektek!)

A feladat ebben az esetben is a megoldás megkeresése. Pl. Fogadd el, amit érzel. Próbálj meg nem harcolni ellene foggal körömmel. Keresd meg az érzelmed és képzeld el, hogy megsimogatod, vagy hátba veregeted, és üdvözlöd a világodban!  Ezt egyébként bármelyik érzéseddel megteheted, amit helytelennek érzel! (Miért minősítjük folyton a saját érzéseinket? Erről ebben a cikkemben olvashatsz.)

A következő cikkemben folytatom ennek a témának a boncolgatását és arról fogok írni, mit látok azokon, akik engedtek a kísértésnek. Remélem velem tartasz legközelebb is!

Ha vannak még kérdéseid a témával, a life coach-csak vagy a grafológiával kapcsolatban, keress fel bátran.

Látogass el Facebook oldalamra és kövess ott is.

Ha pedig olyan grafológiai videókat szeretnél kapni, amit csak a hírlevelemet követők kapnak meg, javaslom csatlakozz a feliratkozottak egyre bővülő táborához.

Remélem a Te írásodat is hamarosan láthatom!

Laura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr7113779726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása