Önbizalom erősítés
2017. november 13. írta: BeckLaura

Önbizalom erősítés

Az utóbbi hetekben rendszeresen olyan ügyfelekkel volt szerencsém együtt dolgozni, akik hasonló kérdéseket tettek fel nekem saját maguk elemzésének eredményével kapcsolatban.

Ez persze szöget is ütött a fejemben. Ezzel a témával már foglalkoztam az egyik korábbi cikkemben, de ennyire konkrétan és sűrűn ritkán találkozom ezzel a jelenséggel.

Miről is beszélek?

Mikor elmondok egy-egy gondolkodásbeli sajátosságot, ami blokkolja őket, vagy csak nagyon jellemző rájuk. Hasonló kérdéseket kaptam:

Pl: De hát ezzel mindenki így van. Nem?

     Valahol mindenki szeretne gyerek maradni.

     Igazán mindenki az ösztöneiből táplálkozik.

    Az normális szerintem, hogy a maximumot szeretném kihozni magamból bármi áron.

Hogy férnek össze ezek a gondolatok az önbizalom erősítésével?

Egyszerű! Ezek náluk mind hátrányként is funkcionálnak, és nem tudják ezeket a tulajdonságaikat maximálisan kihasználni.

Azt vallom, ha már van egy adottságunk, legyen az bármilyen, akkor azzal éljünk okosan és ne kezeljük természetesnek. Ennek persze alappillére az, hogy ne csak tisztában legyünk a létezésével, hanem lássuk létének miértjét is.

Ha tegyük fel valaki igényli, hogy állandóan legyen mellette valaki, azaz társfüggő, kutassa fel az okát.

Hiszen, amint meg van az ok, az önbizalom azonnal elkezd nőni, mert nem azt érezzük, hogy velünk van a baj, hanem látjuk a hogyanokat és a miérteket, amiket pszichénk okozott egy-egy gyerekkori mondattól, vagy eseményfolyamtól.

Rájövünk, hogy nem azért kezelnek minket gyerekként, mert túl gyerekes a testalkatunk. Sőt, attól, hogy valaki magas és túlsúlyos, attól őt még nem kezeli mindenki önállónak és felnőttnek.

Rájövünk, hogy nem megy mindenkinek az ösztönszférája használata. Sőt, vannak emberek, akik kizárólag az ész érvekre hallgatnak és teljesen elnyomják azt, amit legbelül a szívük vagy a megérzésük mond nekik.

Rájöhetünk arra, hogy nem várja el tőlünk a világ, hogy erőnkön felül teljesítsünk minden helyzetben. Még akkor is, amikor senki sem lát minket!

Ezek a rádöbbenések többek között önbizalom erősítésre is szolgálnak.

Hajlamosak vagyunk a saját szemüvegünkön keresztül nézni a világot és a többi embert.

Önbizalmunk erősítése arról is szól, hogy nem kezeljük természetesnek és mindenki számára magától értetődőnek azokat a képességeket, amikkel rendelkezünk.

Ha tisztában vagyunk az előnyével és a hátrányával is, akkor verhetetlenek leszünk. Nem megyünk bele ugyanis olyan helyzetekbe, játszmákba, amikből tudjuk, hogy nem jöhetünk ki jól. Honnan tudjuk? Onnan, hogy ismerjük magunkat. Ezáltal az önbizalom erősödik.

Neked van olyan képességed, amit természetesnek kezelsz? Ha igen, mit látsz meg benne? A jót, vagy a rosszat? És helyén is tudod kezelni?

A grafológia, az írásod, minden kérdésedre választ tud adni saját magadról.

Ha kíváncsi vagy a további részletekre, látogass el a honlapomra és csatlakozz a facebook oldalamhoz.

Ha olyan grafológiai anyagokat szeretnél kapni, amit nem láthat és hallgathat mindenki, akkor iratkozz fel a hírlevelemre. (A feliratkozás megerősítéséről és a későbbiekben is mindent a PROMÓCIÓKNÁL fogsz megtalálni az e-mail fiókodban.)

Bármilyen kérdésed van, keress fel bátran!

Remélem nemsokára a Te írásodat is láthatom! ;)

Laura

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr2613230783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása