Önismeret fejlesztése a pályaválasztáshoz III.
2017. szeptember 23. írta: BeckLaura

Önismeret fejlesztése a pályaválasztáshoz III.

Előző cikkemben a motiválhatóságodat, a befolyásolhatóságodat, illetve az irányításhoz való hozzáállásodat vizsgálhattad meg kicsit az írásod alapján.

Ma is három szempontot fogunk megvizsgálni, szintén a pályaválasztásoddal kapcsolatosan.

6.  Kezdjük azzal, hogy tudnál-e egyedül dolgozni, vagy inkább csapatban éreznéd jól magad?

Ez is fontos szempont. Van olyan ismerősöm, aki egész nap egy számítógép előtt ül, nem szól senkihez és még az ebédjét is egyedül, otthon fogyasztja el (közel lakik a munkahelyéhez). Van, akinek ez teljesen elképzelhetetlen lenne és nagyjából 3 hónap alatt teljesen fel is őrölné ez a fajta munka. Egyik sem jobb, mint a másik, egész egyszerűen más típusú emberek.  A fontos az, hogy tudjuk mi az, ami kielégítő lenne számunkra.

-          Azok a személyek, akik jól érzik magukat egyedül és nem vágynak az örökös kontaktra:

- nagy sortávolságokat használnak. A sorok az én-te viszonyát jelképezik. Így minél nagyobb a sortávolságod, annál inkább távolságtartó vagy.

       - Akiknek viszont szükségük van a mindennapi emberi kapcsolatokra:

      -  nekik kisebb a sortávolságuk, esetleg kimondottan szűk.

Hogyan ismerheted fel a nagy és a kis sortávolságot? Ha kényelmesen, szellősen be tudnál írni még egy sort az üresen hagyott részbe, akkor az már nagynak mondható. Minél nagyobb a hézag, annál inkább jellemző rád a távolságtartás. Ha azonban nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnál + egy sort beírni az üres „mezőbe”, akkor szükséged van arra, hogy rendszeresen megoszthasd a gondolataidat másokkal is.

 7. Tudsz-e pontos lenni, vagy inkább a tervezés az erősséged?

- A pontatlanság talán az egyik legkönnyebben tetten érhető tulajdonság. Az ékezetek és áthúzások hiánya kapkodásra, ebből kifolyólag pontatlanságra utal. Az áthúzást a „t” betűnél érdemes leginkább figyelni! Ez általában párosul a gyors írástempóval.

- A pontos munkát végző személyeknél biztos minden vessző és pont a helyén lesz. Illetve, ahol pontos mennyiségben használják a sok „n” „m” és „e” betűt egymás mellett (pl. mennem) szintén a pontosság és jó koncentráló képesség egyik jele.

 

8. Mennyire vagy terhelhető?

Ez nem csak a tanulás szempontjából fontos (hiszen nem vagyunk képesek mindannyian ugyanazt a tudásanyagot ugyanolyan eredménnyel elsajátítani), hanem a leendő munkádat is nagy mértékben befolyásolhatja.

-Ha az írásod nyomatéka nagy (erősen nyomod rá a papírra a tollat) akkor te egy szellemileg nagy teherbírással rendelkező személy vagy.

- Ha az írásod nyomatéka gyenge (nem nagyon lehet látni a tollad nyomát a papíron) és az „n” és „m” betűid vége inkább egy hullámos vonalra emlékeztet, akkor hajlamos vagy a dolgokat inkább befejezetlenül hagyni.

 Nagyon fontos, hogy tudd, bármelyik tulajdonságodon változtathatsz. Főleg abban az esetben, ha még középiskolába jársz! Ezek alapvetően a jelenlegi tulajdonságaidat mutatják meg neked. A mai és a korábbi két cikkben ahhoz szerettem volna segítséged adni neked, hogy milyen tulajdonságokból tudsz építkezni, mivel érdemes tisztában lenned magaddal kapcsolatban, az önismereted fejlesztése érdekében.

A helyes önismeret fiatal korban is nagyon fontos!

AMI SZINTÉN FONTOS MÉG, HOGY TISZTÁBAN LEGYÉL AZZAL, HOGY NINCS JÓ ÉS NINCS ROSSZ TULAJDONSÁG! MINDEGYIKNEK MEGVAN AZ ELŐNYE ÉS A HÁTRÁNYA IS. AMI LÉNYEGES, HOGY KI JÓL TUDD KIHASZNÁLNI ŐKET!

Amennyiben úgy érzed, hogy nem tiszta a célod a jövődet illetően, keress fel bátran, szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre. Amennyiben pályaválasztási tanácsadást szeretnél kérni tőlem, a honlapon is megteheted, vagy írj üzenetet a facebook oldalamra.

Szeretnéd rendszeresen olvasni és hallgatni a gondolataimat? Iratkozz fel a hírlevelemre, ahol grafológiáról szóló videókat kapsz majd tőlem. Néhány videó nyilvános, nézd meg, milyen jellegű anyagokat kapsz majd. (A feliratkozás megerősítéséről és a későbbiekben is mindent a PROMÓCIÓKNÁL fogsz megtalálni az e-mail fiókodban.)

Amennyiben mindenre kíváncsi vagy amivel foglalkozom, látogass el a honlapomra!

Remélem hamarosan a Te írásodat is láthatom. ;)

Laura 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr7812888362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása