Mire képes a grafológia?
2017. augusztus 11. írta: BeckLaura

Mire képes a grafológia?

Legtöbben, akik olvassátok most ezt a cikket, könnyen lehet, hogy a grafológiát az asztrológiával, vagy jóslással azonosítjátok. Pedig higgyétek el, semmi köze nincs hozzá.

NEM TENYÉRBŐL VAGY KÁRTYÁBÓL, HANEM A BETŰKBŐL DOLGOZOM.

No de mit is tudok kiolvasni a betűitekből, a soraitokból, a margóitokból, a betűtök arányaiból, szótávolságaitokból, a betűszélességeitekből, vagy épp abból, hogy mennyire kötitek össze a betűiteket?

Az egész múltatokat, gyerekkorotokat ott hordozzátok az írásotokban, ahogyan a fejetekben is. Az első cikkemben pont arról írok, hogy hogyan lehetséges ez.

No de menjünk kicsit a dolgok mélyére.

Mindannyian sorskönyvi parancsokkal, illetve tiltásokkal élünk. Többek között ezek befolyásolják az életünket, határozzák meg mindennapjainkat. Azt is, hogy mire hogyan reagálunk, milyen párt választunk magunknak, hogyan neveljük gyermekeinket.

Íme néhány konkrét példa a szemléltetés kedvéért:

Egyszer az egyik ügyfelemnél (sajnos elég sokatoknál megvan ez a tiltás) a NE GONDOLKOZZ tiltás volt látható az írásában.

Ez azt jelenti, hogy kiskorában szülei mindig megmondtak neki mindent, mit hogy csináljon, mi hogy jó. Nem hagyták, hogy megtapasztalja saját maga azt, hogy mikor dől össze egy legóvár, vagy hogy nyáron nem kényelmes a gumicsizma 40 fokban. Vagy türelmetlenségből, vagy jó szándékból, vagy azért, mert ők jobban tudnak mindent és nem akarták, hogy ne az ő gondolataik szerint cselekedjen. Ebből kifolyólag felnőtt korában is végrehajtó típus maradt, nem agyal azon, mit hogyan lehetne megcsinálni, inkább csak a szokások és szabályok rabja. A munkájában és az élettel kapcsolatos dolgokban is.

Sőt! Előfordult néhány ügyfelemnél, hogy nem a szülőktől kaptak egy életre szóló gátat, hanem az óvónőktől. Egy-egy többször elismételt mondat, az ő szájukból is mély nyomot tud hagyni egy 4 éves gyermek lelkében.

Még ezt is tudom ám fokozni! ;) Volt egy ügyfelem, ahol sem a szülők és senki más gondozó nem táplálta belé azt, ami miatt felkeresett engem. Nem tudta ő sem, de a maradj távol parancsot kapta meg. (Ez a hétköznapokban nagyon nehéz teher, hiszen vagy így-vagy úgy, de nem tud könnyen, vagy egyáltalán nem tud neki megfelelő kapcsolatokat kialakítani. )Kommunikációs képességei genetikailag kiválóak voltak, de mégsem tudott könnyedén beszélgetést kezdeményezni. Pedig egy nagyon okos, intelligens fiúról volt szó. Mindössze annyi volt a probléma, hogy egy idegen nyelvű óvodába kezdett el járni 4 évesen. Ez benne nagy korlátokat állított fel a következő éveire, hiszen ott hónapokig nem értett semmit. Azt sem tudta, mikor mit kérnek tőle, nem tudta elmondani, hogy neki mosdóba kell mennie. Ez a kommunikácós elakadás hatott rá egészen hosszú évekig. Amint azonban megértette, hogy az 5 éves kisfiú küzd a felnőtt énjével, azonnal megértette magát is. Ez nagy fordulópont szokott lenni minden ügyfelemnél. Hiszen rájönnek, hogy nem velük van a baj, hanem a körülményekre reagál a személyiségük úgy, hogy nekik az nem jó.

Mindannyiunk élete tele van ilyen korlátokkal, hiedelemrendszerekkel, amik saját életünk útjába állnak anélkül, hogy tudnánk róla. Ezek miatt lehetséges, hogy újra és újra képesek vagyunk ugyanazt a hibát elkövetni. Akár évtizedeken keresztül. Akadály lehet ez például a nyilvános szereplésben és az önmegvalósításban, a karrierben, a meggazdagodásban is.

Hiszen sokan úgy éltek, hogy azt érzitek, nem jár nektek a bőség az élet minden területén!

A legrosszabb pedig talán az- és ezt anyaként is mondom, nem csupán szakemberként- hogy ezeket gyermekeinknek is átadjuk. Ennek az az oka, hogy nem tudunk máshogy gondolkodni nekik köszönhetően, mint szüleink.

Így fordulhat elő, hogy ugyanolyan párkapcsolati problémákkal küzd a gyermek, mint szülei. Vagy ezért is választ ugyanolyan életvitelt, anyagi körülményt, mint amit látott.

A KÖVETKEZŐ CIKKBEN A BŐSÉGGEL, A PÉNZZEL ÉS A SZEGÉNYSÉGTUDATAL KAPCSOLATBAN HOZOK PÉLDÁKAT!

Amennyiben érzed, hogy valami visszahúz, de nem érted az okát, akkor neked is van legalább egy, de lehet, hogy több gyerekkorodból hozott gátad.

Ha szeretnéd felismerni, hogy milyen tiltásokkal és parancsokkal élsz, 12-14 sornyi írásodból ez mind megállapítható. Nem kell agyalnod, keresgélned az okokat, nem kell mesélned nekem semmit sem magadról!

AZ ÍRÁSODBÓL VÁLASZT KAPSZ MINDENRE, AMI VISSZATART

TÉGED AZ IGAZÁN KIEGYENSÚLYOZOTT ÉS TELJES ÉLETTŐL.

Így lehetséges az, hogy egy grafológiai elemzés számodra az indulás ígéretét kínálja az önismeret hosszú útján.

 

Felkeltették a figyelmedet a fenti sorok? Esetleg magadra ismertél?

 

Remélem nemsokára a te írásodat is látni fogom! ;)

Ha több információt szeretnél rólam megtudni, látogass el a honlapomra és a facebook oldalamra.

Laura

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://becklaura.blog.hu/api/trackback/id/tr1012739814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása